Reisadviezen

Reisadviezen per land

Vanwege de steeds veranderende situatie rondom de maatregelen van het coronavirus is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. U kunt alle actuele informatie omtrent uw bestemming vinden op www.nederlandwereldwijd.nl

Let op: het reisadvies van uw bestemming op het moment dat u uw boeking maakt heeft invloed op uw rechten als reiziger.

Alle landen binnen de Europese Unie hebben een gele of groene kleurcode ofwel positief reisadvies, wat betekent dat er naar deze landen gereisd mag worden. Landen buiten de Europese Unie hebben in veel gevallen nog een oranje of rode kleurcode ofwel een negatief reisadvies. Indien de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek rood is, zal Biesen Travel uw reis annuleren. In dit geval heeft u altijd recht op uw geld terug volgens onze geld-terug-garantie, hoewel wij indien gewenst natuurlijk graag met u meekijken naar een alternatieve reis of een latere reisdatum.

Is de kleurcode van het land van bestemming 14 dagen voor vertrek oranje? Bij ANVR aangesloten reisondernemingen mogen sinds 14 september 2021 weer reizen uitvoeren naar oranje bestemmingen, mits de organisator ervan overtuigd is dat zij de reis goed en veilig uit kunnen voeren zonder (invloedrijke) beperkingen. Dit betekent dat Biesen Travel er voor kan kiezen om een reis naar een oranje bestemming uit te voeren. In dit scenario zijn er voor u als reiziger twee opties:

  • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming reeds oranje was en Biesen Travel kan de reis veilig en verantwoord uitvoeren, dan is dit voor u géén grond om kosteloos te annuleren.
  • Heeft u de reis geboekt op het moment dat de kleurcode van uw bestemming groen of geel was en 14 dagen voor vertrek is deze code aangepast naar oranje? Dan heeft u het recht om uw boeking kosteloos te annuleren. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de reis wel te maken, of kijken we in overleg met u naar een alternatieve tuinreis.

Houd bij het maken van uw boeking ook de COVID inreisbeperkingen en richtlijnen in de gaten!

Naast een geldig reisdocument, geldt dat veel landen binnen en buiten Europa inmiddels ook inreisbeperkingen in hebben gesteld. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om er zorg voor te dragen dat u en eventueel uw medereizigers voldoen aan de gestelde inreisvoorwaarden. Biesen Travel is hiervoor niet aansprakelijk, maar doet uiteraard haar best u zo goed mogelijk de informeren en assisteren. Mocht bij een controle bij een grensovergang, hotel, tuin of andere locatie blijken dat u  niet voldoet aan de richtlijnen van de betreffende bestemming of locatie, dan zijn de gevolgen en eventuele kosten hiervan voor eigen rekening.

Let op: indien het land van bestemming of een land waar we doorheen reizen hun inreisbeperkingen aanpast naar bijvoorbeeld een 2G-regel (gevaccineerd en/of genezen), dan is dit géén reden voor het kosteloos annuleren van uw boeking. Vaccinaties vallen net als geldige reisdocumenten onder de persoonlijke invloedssfeer van de reiziger en zijn zodoende uw eigen verantwoordelijkheid.