De stad van de liefde: Parijs.

Geniet van de Franse hoofdstad met haar grote aantrekkingskracht. Parijs staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde, maar ook om de eeuwenoude geschiedenis, de prachtige architectuur en
de vele bezienswaardigheden. Enkele highlights zijn de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Basilique de Sacré-Coeur en de Arc de Triomphe. Als u wilt shoppen tijdens uw stedentrip, bent u aan het juiste adres op de Champs-Élysées of in Galeries Lafayette.

 

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Parijs.

  1. Eiffeltoren.
   Hét symbool, en de meest bezochte bezienswaardigheid van Parijs is de Eiffeltoren! Tussen 1887 en 1889 is de Eiffeltoren gebouwd, ter ere van de wereldtentoonstelling in 1889. Tijdens de bouw van de Eiffeltoren lag deze aan de rand van Parijs, inmiddels is de Eiffeltoren hét middelpunt van de stad. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen, waarvan de hoogste verdieping 276 meter hoog is en een mooi uitzicht biedt over de hele stad. De Eiffeltoren heeft inclusief vlaggenmast een hoogte van 324 meter.
  2. Louvre.
   Met een oppervlakte van 106.000 m2 (ongeveer 23 voetbalvelden) is het Louvre het grootste en bekendste kunstmuseum van Parijs. Met bekende meesterwerken als de Mona Lisa en de Venus van Milo, maar ook bekende werken van de Nederlandse meesters als Rembrandt en Vermeer. Ten tijde van Napoleon Bonaparte werd de collectie van het Louvre flink uitgebreid, in deze periode werden roemrijke kunstwerken waaronder de Venus van Milo aan de collectie toegevoegd!
   Tip: Koop van tevoren een voorrangsticket, zo hoeft u niet in de lange wachtrijen te staan. (TICKET NIET INBEGREPEN!)
  3. Arc de Triomphe.
   Aan het einde van de Champs-Élysées staat het majestueuze bouwwerk de Arc de Triomphe. Met een hoogte van 55 meter en een breedte van 45 meter staat het in de top 3 van de grootste triomfbogen ter wereld. Napoleon Banaparte heeft opdracht gegeven voor de bouw in 1806, ter ere van de overwinning van zijn Franse legers bij de slag van Austerlitz. Na een periode van ruim 30 jaar werd het gebouw voltooid in 1836. De Arc de Triomphe is het symbool van militaire macht in Frankrijk.
  4. Notre-Dame.
   De Notre-Dame is de bekendste kathedraal ter wereld, omdat hier drie belangrijke relikwieën van Christus liggen: de doornenkroon, een stukje van het kruis en één van de nagels van de kruisiging. Deze heilige voorwerpen kunt u bezoeken in de schatkamer van Notre-Dame (toegangsbewijs nodig). Vanwege de grote brand op 15 april 2019 is het helaas niet mogelijk om de Notre-Dame te bezoeken. Wel kunt u de mooie buitenkant van de kathedraal bewonderen.
  5. Montmartre.
   Deze wijk staat bekend als dé kunstenaarswijk van Parijs, dit komt omdat grote namen als Dali, Picasso en Van Gogh in de wijk hebben gewoond. In de wijk wonen en werken nog steeds vele kunstenaars, de meeste hiervan kunt u aan het werk zien op het Place du Tetre (het plein voor de Sacré-Couer). De Sacré-Couer is dan ook de bekendste bezienswaardigheid van de wijk. Deze indrukwekkende witte basiliek bevindt zich bovenop de heuvel van Montmatre en is vanuit vele delen van Parijs te zien.

Eiffeltoren
Eiffeltoren
Het Louvre
Het Louvre
Arc-de-Triomphe
Arc-de-Triomphe

Notre-Dame
Notre-Dame
Montmartre
Montmartre

TIP: bezoek de wijk Quartier Latin. De wijk staat bekend om haar boekhandels, zoals de iconische winkel Shakespeare & Company.

Quartier Latin heeft als middelpunt en grote trekpleister de Sorbonne Universiteit. Het grootste deel van de wijk is een middeleeuws doolhof van kronkelende, smalle geplaveide straatjes. Naast de Sorbonne Universiteit zijn er nog bezienswaardigheden zoals het ‘Place Saint-Michel’, ‘Boulevard Saint-Michel’ én het ‘Pantheon’. Het Pantheon is een indrukwekkende kerk dat is omgebouwd tot een tombe voor de laatste rust van invloedrijke mensen zoals Emile Zola, Soufflot en Alexandre Dumas.

Foto: Pantheon, Parijs.
Foto: Boekenwinkel Shakespeare and Company.

Wilt u samen met ons deze mooie reis beleven?