Typische lekkernijen op Kerstmarkten

Tijdens onze busreizen naar de mooiste kerstmarkten in Europa genieten wij van alle fonkelende lichtjes, de geur van de welbekende lekkernijen en natuurlijk mag een glaasje Glühwein niet ontbreken! Maar wat zijn nu eigenlijk de meest typische lekkernijen op de Kerstmarkten die wij bezoeken?

Typische lekkernijen op Kerstmarkten.

  1. Brusselse wafels.
   Een van de meest populaire lekkernijen tijdens de kerstperiode zijn de Brusselse wafels, warm en bestrooid met poedersuiker. De Brusselse wafel is een Belgische gerecht met internationale bekendheid. Ze zijn rechthoekig van vorm en hebben grote vierkante inkepingen.
  2. Braadworst met zuurkool.
   Een ander typisch gerecht tijdens de kerstperiode is toch wel de Bratwurst mit Sauerkraut, ofwel de Braadworst met zuurkool. Een typisch Oostenrijks recept wat bestaat uit een heerlijk broodje, belegd met een braadworst en natuurlijk zuurkool!
  3. Churros met chocoladesaus.
   Een klassieker die de laatste jaren steeds populairder wordt tijdens de kerstperiode is toch wel de Churros. Een typisch Spaans gerecht van gefrituurd tarwedeeg. Churros worden meestal gedoopt in warme gesmolten chocoladesaus.
  4. Kaiserschmarrn.
   Een zoete lekkernij, traditioneel geserveerd met een pruimencompôte: Kaiserschmarrn. Een typisch Oostenrijks gerecht bestaande uit licht, gekaramelliseerde pannenkoeken, die in grove stukken worden gesneden en met compôte en poedersuiker worden opgedient.
  5. Oliebollen.
   Een van de meest bekende lekkernijen, eigenlijk vooral voor oud en nieuw, maar tegenwoordig ook niet meer weg te denken tijdens de kerstperiode: de oliebollen. Een bolvormig gefrituurd gistdeeggerecht dat oorspronkelijk komt uit België.
braadworst-zuurkool
brusselse-wafel
churros
kaiserschmarrn
oliebollen

Loopt het water u al in de mond? Bekijk dan snel onze kerstmarktreizen!