Culturele wereldstad: Berlijn.

Ontdek de vele gezichten van bruisend Berlijn! Zowel levensgenieters als cultuurliefhebbers komen hier ogen te kort. Duik in het verleden met interessante bezienswaardigheden zoals de Berlijnse muur, het Joods Monument of Checkpoint Charlie. Wilt u liever het verleden even loslaten? Bezoek dan bijvoorbeeld de Fernsehturm waar u vanaf het panoramaplatform een fantastisch uitzicht over de stad heeft. In Berlijn vindt u ook vele kleine winkeltjes, kunstgalerieën en leuke restaurants. Een veelzijdige stedentrip met verblijf in een centraal gelegen 4-sterrenhotel!

 

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Berlijn.

  1. Berlijnse muur.
   Hét symbool van de stad Berlijn is de Berlijns muur. Een muur met een jarenlange geschiedenis, die een huiveringwekkende herinnering is aan de jarenlange scheiding van de stad. Doordat deze muur vroeger kilometers lang was, zijn er nu nog heel wat restanten van de Berlijnse Muur te vinden. Bezoek zeker de beroemde East-Side Gallery; een openlucht museum met prachtige kunstwerken die op de Muur zijn aangebracht.
  2. Reichstag.
   Het parlementsgebouw van Berlijn dat beter bekend staat als de Reichstag. Een prachtig gebouw waarbij de glazen koepel de politieke transparantie van de stad weerspiegeld. In de Tweede Wereldoorlog is de Rijkstag deels vernietigd, maar sindsdien is het mooi gerestaureerd met alleen een paar bewuste overblijfselen van de oorlog zoals kogelgaten.
  3. Brandenburger Tor.
   De Brandenburger Tor is de enige overgebleven stadspoort in Berlijn. Al sinds de 18e-eeuw siert deze stadspoort de Duitse hoofdstad en doorstond het de Tweede Wereldoorlog en de gevaren rond de Berlijnse Muur tijdens de Koude Oorlog. Na de val van de Muur was de Brandenburger Tor ook het toneel van de wereldberoemde speech van John F. Kennedy: ‘Ich bin ein Berliner’.
  4. Checkpoint Charlie.
   Een legendarische oud grensovergang tussen Oost- en West Berlijn, op deze plek gebeurden vele tragedies. Het wachthuisje in het midden van de straat is vandaag de dag nog steeds zichtbaar en een foto waard. Na het einde van de koude oorlog werd het wachthuisje vernietigd, maar in het jaar 2000 is een exacte replica gemaakt.
  5. Fernsehturm.
   Een gebouw waar je niet omheen kunt kijken in Berlijn is de Fernsehturm. De Berlijnse televisietoren, bepaalt sinds het einde van de jaren ’60 de skyline van de Duitse hoofdstad. Met 368 meter is de Fernsehturm het hoogste bouwwerk in Duitsland. De televisietoren werd in 1969 gebouwd om te laten zien hoe superieur de Oost-Duitse ingenieurs wel niet waren.

Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Reichstag
Reichstag
Brandenburger Tor
Brandenburger Tor

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie
Fernsehturm
Fernsehturm

TIP: bezoek de wijk Holländische Viertel. De wijk staat bekend om de 134 huizen gemaakt van rode baksteen met mooie puntgevels.

Als je rondloopt in het centrum van Potsdam lijkt het soms wel alsof je in een oud-Hollandse plaats terecht bent gekomen. Deze wijk wordt dan ook wel het Hollandisches Viertel genoemd. De wijk stamt ui het begin van de 18e eeuw, toen liet Fredrik Willem I grote groepen Nederlanders naar Postdam komen. Om de werklieden zich thuis te laten voelen is er een Hollandse wijk gebouwd, geheel in Hollandse rode baksteenstijl.

Foto: Hollandisches Viertel, Potsdam.
Foto: Hollandisches Viertel, Potsdam.

Wilt u samen met ons deze mooie reis beleven?