De mooiste fjorden van Noorwegen

Ga mee op reis naar het schitterende Noorwegen, een land om verliefd op te worden. Kom ogen tekort in dit indrukwekkende en afwisselende landschap. Uitgestrekt en ruig, waar nog ruimte in overvloed is voor de ongerepte natuur. Gelegen aan de westkust van het land, strekken de fjorden zich uit over honderden kilometers en vormen ze een ongeëvenaarde reeks natuurlijke wonderen.

De mooiste fjorden van Noorwegen.

  1. Eidfjord.
   Het Eidfjord, gelegen in het hart van het prachtige fjordenlandschap van Noorwegen, is een betoverende bestemming die bezoekers keer op keer weet te verbazen. Dit majestueuze fjord, omringd door imposante bergen en weelderige groene valleien, biedt een adembenemend uitzicht en een scala aan avontuurlijke mogelijkheden. Het Eidfjord staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen die van grote hoogte naar beneden stromen en zich vermengen met het kristalheldere water van het fjord. De Vøringsfossen, een van de meest spectaculaire watervallen van Noorwegen, is een ware natuurlijke attractie.
  2. Sognefjord.
   Het Sognefjord, ook wel bekend als de ‘koning der fjorden’, is een buitengewone natuurlijke schat in Noorwegen. Met een lengte van meer dan 200 kilometer is het Sognefjord het langste en diepste fjord van het land, en het behoort tot de langste ter wereld. Het Sognefjord wordt omgeven door indrukwekkende bergen, met pieken die oprijzen tot duizenden meters boven het water. De met sneeuw bedekte bergtoppen, groene valleien en glinsterende gletsjers vormen samen een adembenemend panoramisch uitzicht.
  3. Geirangerfjord.
   Het Geirangerfjord, is een waar juweeltje onder de fjorden en een van de meest iconische bestemmingen in het land. Met zijn adembenemende schoonheid en dramatische landschappen trekt het fjord jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het Geirangerfjord wordt gekenmerkt door zijn diepe, smalle waterweg, omgeven door steile en imposante bergwanden die oprijzen uit het kristalheldere water. De hoge bergen die het fjord omringen, vormen een indrukwekkend decor en creëren een gevoel van grootsheid en sereniteit.

Eidfjord
Sognefjord
Geirangerfjord

TIP: maak een rondrit met de Flambaan (kosten: ca. €75,-).

We rijden oostwaarts langs dalen en bereiken Voss. Hier bestaat de mogelijkheid de bus te verruilen voor de trein om zo één van de meest indrukwekkendste treinreizen te beleven. De Flambaan, of zoals de Noren zelf zeggen: de Flåmsbana. Jaarlijks maken 900.000 reizigers gebruik van de spoorlijn. Niet om van A naar B te reizen, maar gewoon om te genieten van het uitzicht. De Flambaan draait 866 meter de hoogte in over een lengte van 20 kilometer tot bergdorp Myrdal (kosten ca. € 75,-). U voelt zich nietig wanneer we de bergen en watervallen passeren. Ruig en imposant!

Mini stedentrip Oslo.

Ook maken we een stop bij de hoofdstad van Noordwegen: Oslo.  We zien het cultureel erfgoed zoals de vesting Akerhus, het koninklijke paleis en het raadhuis, waar jaarlijks de nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt. Ook een wandeling door het Frognerpark en een stop bij de Holmenskollen berg staan op het programma. Bezoek bijvoorbeeld het nieuwe Munch Museum Lambda. U kent vast het beroemde kunstwerk “the Scream”. Aanrader is ook het Frammuseum, gewijd aan de Noorse poolexpedities. Overnachting in Oslo.

Wilt u samen met ons deze mooie reis beleven?