Een stukje Italië uit uw dromen, Toscane!

Het Italië uit uw dromen, met schitterende glooiende heuvels, historische cultuursteden, middeleeuwse dorpjes en culinaire specialiteiten. Toscane heeft het allemaal! Toscane is terecht één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië, gelegen in het midden van Italië. Toscane is vaak terug te zien in films en series, waar beelden van de middeleeuwse dorpjes omringd door de glooiende heuvels altijd worden getoond.  

 

De 5 hoogtepunten van Toscane.

  1. Het mooiste middeleeuwse plein van Europa.
   Het Piazza del Campo, een schelpvormig plein, vormt het kloppend hart van Siena. Siena heeft veel van haar middeleeuwse karakter bewaard, en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden. In Siena wandel je als het ware door een openlucht museum. Niet voor niets staat het historische centrum van deze Toscaanse stad op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het plein staat bekend om zijn schoonheid en architectuur en wordt daarom beschouwd als één van Europa’s mooiste middeleeuwse pleinen!
  2. Het middeleeuwse Manhattan.
   Het bekendste bergdorp van Toscane staat ook wel bekend als het ‘middeleeuwse Manhattan’, we hebben het hier over het plaatsje San Gimignano. De bijnaam ‘Manhattan van de middeleeuwen’ heeft San Gimignano gekregen aangezien de skyline niet veranderd is sinds de Middeleeuwen en wel 14 torens telt! Hoe hoger de torens, hoe meer aanzien een familie had. De oudste toren is de Torre Rognosa, met maar liefst 51 meter hoogte.
  3. Het kleine Florence.
   Een typisch Toscaans stadje is Pistoia, met haar bijnaam ‘het kleine Florence’. Een echte onontdekte parel van Toscane, het heeft alles wat Florence zo heerlijk maakt, maar dan zonder de drukte. De schitterende oude klokkentoren (campanile) ligt aan het Piazza del Duomo, het centrale hart van Pistoia. Aan hetzelfde plein ligt ook de Cattedrale di San Zeno, een prachtige kathedraal die wordt gekenmerkt door de groen-wit marmeren strepen.
  4. Bezoek aan de hoofdstad van Toscane.
   Firenze, oftewel Florence is de hoofdstad van de regio Toscane. Een boeiende en culturele hotspot tussen de glooiende heuvels van het Toscaanse landschap. Florence staat bekend als kunststad, want de stad ademt schilderkunst, schrijfkunst en architectuur. Waaronder bijvoorbeeld de Duomo, officieel Basilica di Santa Mario, wellicht het meest bekende gebouw van Florence. Maar wat dacht je daarnaast van bijvoorbeeld de wereldberoemde ‘Ponte Vecchio’ of het ‘Uffizi Museum’?
  5. De beroemdste (scheve) toren ter wereld.
   Wie in Toscane is mag Pisa uiteraard niet overslaan! De stad is vooral bekend om de scheve toren, en voor sommige mensen is dit ook de enige reden om naar Pisa te komen. De scheve toren van Pisa is wereldwijd een bekend symbool, waar dan ook veel toeristen op af komen. Maar de stad heeft meer te bieden. Pisa is een echte studentenstad met bezienswaardigheden zoals de Baptisteirum, Camposanto, Piazza dei Cavalieri of bijvoorbeeld één van de vele kerken die de stad rijk is?

Siena, Italië
Siena, Italië
San Gimignano, Italië
San Gimignano, Italië
Pistoia, Italië
Pistoia, Italië
Florence, Italië
Florence, Italië
Pisa, Italië
Pisa, Italië

TIP: bezoek de Villa Garzoni én het bijbehorende park Pinokkio (entree: € 25,-), bekend van het houten poppetje ‘Pinokkio’.
We bezoeken op dag 3 van de reis Toscane: van Pinokkio tot Napoleon het plaatsje Collodi. Iedereen kent de fabel van het houten poppetje dat tot leven komt, Pinokkio. De schrijver van het verhaal, Carlo Lorenzini, ontleende zijn schrijversnaam “Collodi” aan het dorp waar zijn moeder was geboren. Hier ligt ook één van de mooiste villa’s van de Toscane, Villa Garzoni. De bijbehorende indrukwekkende tuin met vlinderhuis, bereikt u via een prachtig gedecoreerde dubbele trap.

Wilt u samen met ons deze mooie reizen beleven?