Typisch Italiaanse gerechten

Italië staat natuurlijk bekend om de pasta en de pizza. Op elke straathoek in Italië vind je dan ook een restaurant waar je pasta of pizza kunt krijgen. Maar het eten in Italië kan ook heel verschillend zijn en wij hebben dan ook een top 5 typische Italiaanse gerechten opgesteld.

Typisch Italiaanse gerechten.

  1. Focaccia.
   Een van de meest populaire broodsoorten in Italië is wel de Focaccia, wat letterlijk ‘brood gebakken op de haard’ betekend. De basis van Focaccia lijkt op een pizza maar dan met een veel dikkere bodemlaag. Er zijn veel soorten Focaccia, zoals bijvoorbeeld de Focaccia alla Genovese, die wordt gezien als de beste Fõcaccia ter wereld!
  2. Spaghetti Carbonara.
   Er hoort ook een pasta gerecht in deze lijst, en dan natuurlijk de meest bekende pasta: Spaghetti Carbonara. Een spaghetti die bestaat uit de volgende ingrediënten: spaghetti, eieren, pancetta en kaas. Veel mensen denken dat er ook room wordt gebruikt, echter in de oorspronkelijke Carbonara wordt er geen room gebruikt!
  3. Ossobuco Milanese.
   Deze klassieker kent zijn oorsprong in Milaan, zoals de naam al doet vermoeden. Het is een hartige specialiteit dat bestaat uit kalfsschenkel die langzaam gekookt wordt in witte wijn, vleesbouillon en groente. En het gerecht wordt meestal geserveerd met een heerlijke risotto of pasta!
  4. Cicchetti.
   De Venitiaanse variant van de Spaanse tapas: Cicchetti. Een gerecht dat eigenlijk bestaan uit meerdere kleine gerechten, meestal geserveerd op brood. Ze zijn er in ontelbare varianten, zoals sardines, inktvis, artisjokken, sint-jakobsschelpen enz. Cicchetti smaakt het best met een heerlijk Italiaans wijntje erbij!
  5. Burrata.
   Naast de bekende Mozarella is in Italië ook Burrata erg bekend. Een kaas, die gemaakt wordt op basis van buffel- of koemelk en wordt gevuld met verse room. Een burrata past zo goed als overal bij, van salades tot pasta’s en sandwiches. Als we de Italianen moeten geloven is Burrata het lekkerst op een stuk krokant brood!
burrata
carbonara
cicchetti
focaccia
ossubuco

Loopt het water u al in de mond? Bekijk dan snel onze Italië reizen!