Ontdek de filmlocaties van Midsomer Murders.

‘Midsomer Murders.’

Vindt u het ook heerlijk om Britse detectives te kijken, lekker te griezelen, maar tevens te genieten van het schitterende landschap? Laat u dan meevoeren naar de filmlocaties waar de meest gruwelijke moorden door o.a. Inspector Barnaby, Endeauvour Morse of Lewis opgelost worden en proef de sfeer eens in het echt als u durft! Tijdens deze reis rijden we door prachtige landschappen, langs verscholen dorpjes en schitterende oude cottages en bezoeken we romantische stadjes. Een feest van herkenning voor alle liefhebbers van deze spannende Britse detectives.

Midsomer Murders
Midsomer Murders

Midsomer murders is een Britse detectiveserie, die zich afspeelt in het fictieve Engelse graafschap Midsomer. In de pittoreske dorpjes van Midsomer vinden met enige regelmaat moorden en een heel scala aan andere misdaden plaats. De misdaden moeten worden opgelost door de rechercheurs Barnaby en Troy, die achter de façade van de op het oog idyllische dorpsgemeenschap duiken en dingen naar boven halen die het daglicht niet verdragen. Er wordt gemoord uit liefde, haat, wraak en jaloezie, en de moordenaar deinst in veel gevallen voor niets terug. Een spannende serie, met vele mooie locaties die wij bezoeken tijdens deze reis! Ontdek de mooiste filmlocaties van Midsomer Murders:

Dorchester-on-Thames.

Een sfeervol historisch dorp gelegen in South Oxfordshire. We bezoeken hier het bekende kerkje met naastgelegen kerkhof dat in diverse afleveringen te zien is. Ook ligt hier het George Hotel en de Post office. Een typisch Engels dorp omringd met prachtige schilderachtige landschappen. Zo zijn onder andere de kloosterkerk, de lokale hotels en pubs regelmatig terug te zien in de serie. Met een beetje geluk kom je hier ook de cast van Midsomer Murders tegen, ze verblijven hier vaak tijdens opnames!

 

‘Causton’  ofwel Wallingford.

Het bekendste decor van de serie is waarschijnlijk Wallingford, of zoals het in de serie bekend staat Causton. De provinciehoofdstad van Midsomer en de woonplaats van Joyce en Tom Barnaby. De inspecteur is vaak te zien terwijl hij wandelt langs de Theems in dit oude marktstadje. Een bekend beeld uit de serie is het gebouw van de Corn Exhange, de oude graanbeurs en tegenwoordig het theater van Wallingford.

 

Henley-on-Thames.

Deze fotogenieke plaats is vooral beroemd om de jaarlijkse roeiwedstrijd op de Theems: de Henley Royal Regatta. Het zal u dus niks verbazen dat deze plek dé locatie is voor de verfilming van Dead on the Water, een populaire aflevering over moord bij een roeivereniging. Ook bij de antiekzaak Tudor House Antiques en the Agryll Pub zijn verschillende afleveringen opgenomen.

We bezoeken tijdens deze reis ook diverse locaties waar de series Lewis en Endeavour Morse, Shakespeare & Hathaway én Father Brown zijn opgenomen.

Oxford uit Lewis and Endeavour Morse.

De detective serie Endeavour speelt zich af in de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw. Deze serie is opgenomen in de universiteitsstad Oxford. De meeste opnames zijn gemaakt in het oude stadshart rondom Bridge of Sighs, het Sheldonian Theatre en de Radcliffe Camera, allen iconische bouwwerken van de stad Oxford. Er zijn ook veel universiteitsgebouwen te zien in de serie, zoals het Magdalen College en het Christ Church College.

Stratford Upon Avon uit Shakespeare & Hathaway.

Stratford is wereldwijd bekend als geboorteplaats en plaats van overlijden van William Shakespeare. Het meest iconische gebouw van deze stad is het geboortehuis van Shakespeare, Hall’s Croft. Verder is hier de Holy Trinity Church te vinden, waar de toneelschrijver werd gedoopt en is begraven, evenals zijn vrouw.

Blockley uit Father Brown.
De detective serie Father Brown, met een priester in de hoofdrol, speelt zich veelal af in Blockley. Father Brown is in de serie de priester van de fictieve St Mary;s kerk in het dorpje Kembleford. In het echt gaat het om de Church of St Peter en St Paul in het dorpje Blockley. De meeste opnames zijn gemaakt in een relatief klein gebied rondom dit dorpje.

Oxford
Stratford upon Avon
Blockley

Gaat u mee op avontuur? Bekijk dan snel de reis Midsomer Murders!