Touringcars

Al decennia lang rijden wij met de bussen van Kupers Touringcars. Diverse touringcars uit het grote wagenpark zijn dan ook voorzien met bestickering van Van der Biesen Travel.

Reis veilig: kies het Keurmerk Touringcarbedrijf!

Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een Keurmerk Touringcarbedrijf.

Chauffeurs/reisleiders

Alleen de allerbeste chauffeurs zijn goed genoeg om een Van der Biesen reis te mogen uitvoeren. Tijdens uw reis zult u hun vakbekwaamheid dan ook zeker ervaren. Niet alleen beheersen ze de kunst van het rijden tot in de puntjes; ook op allerlei andere gebieden weten ze hun mannetje te staan. Behalve een uitstekende opleiding die continu voortduurt, heeft elke chauffeur veel ervaring opgebouwd voordat hij voor Van der Biesen op reis gaat. Ook weten de chauffeurs veel klein leed op te lossen, want elke chauffeur bezit bijvoorbeeld een EHBO-diploma. U kunt met een gerust hart op stap gaan met deze “(Gast)heren en -dames van de weg”.

Wat mag u verwachten?

Als u bij Biesen Travel in de touringcar stapt, bent u verzekerd van het volgende:

  • Uw chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en wordt iedere 5 jaar onderworpen aan een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR.
  • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd.
  • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
  • Het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR busclassificatie: Comfort Class of Tourist Class (bij dagtochten).
  • Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Touringcarnormen
ANVR-organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is bij excursiereizen een onderscheid gemaakt tussen Tourist Class en Comfort Class. Touringcars hebben voor alle categorieën dubbele beglazing, toilet aan boord, koelkast en koffiezetapparaat, voetsteun, 2 passagiersdeuren aan rechterzijde, luchtvering, stereo geluidsinstallatie en airconditioning.

De touringcar
U reist altijd met een touringcar voorzien van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Uitgerust met sterke, maar vooral milieuvriendelijke motoren, een zeer veilig extra remsysteem, een airconditioning, snelheidsbegrenzers etc. Daarom kunnen wij ongekende veiligheid en comfort waarborgen. Van der Biesen Travel maakt bij meerdaagse reizen alleen gebruik van de:

COMFORT CLASS touringcar
Deze bezit o.a. luchtvering, dubbele beglazing, stereo-installatie, toilet, koelkast, koffiezetapparaat, en airconditioning. De Comfort Class stoelen zijn 35° verstelbaar en hebben een stoelafstand van minstens 85 cm. Ook hebben bij Biesen Travel al deze touringcars verstelbare voetsteunen en klaptafeltjes aan de stoelen.
Dagtochten kunnen met Tourist Class of dubbeldeks touringcar gereden worden en dranken zijn dan niet altijd beschikbaar.
Plaatsen in de bus (rouleren)
Er worden geen vaste plaatsen in de bus toegekend. Alle reizen van 5 dagen of langer kennen een rouleringssysteem. Dit wil zeggen dat er eenmaal per dag van plaats wordt gewisseld. De chauffeur-reisleider zal u onderweg precies uitleggen hoe een en ander werkt. Wilt u bij elkaar zitten met meer dan twee personen, ga dan altijd achter elkaar zitten en niet naast elkaar. Zo rouleert u steeds mee. Het kan zijn dat de chauffeur bij de eerste stop vraagt om van plaatsen te wisselen. Dit om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan samenreizenden.

Belangrijk
Het rouleringssysteem is onderdeel van de reisovereenkomst en iedereen is dan ook verplicht om hieraan deel te nemen. Uitzonderingen zijn niet toegestaan.

Niet roken
ANVR reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.