Portoroz aan de Adriatische Zee

Slovenië, een prachtige vakantiebestemming, een van de verrassendste landen van Europa en dus zeker de moeite waard voor op uw “Bucketlist”. Gelegen in Midden-Europa met een prachtige natuur, romantische steden, witte zandstranden, wijngaarden, vriendelijke mensen en duizenden grotten.

Dag 1 | Heenreis
Met voldoende stops onderweg rijden we naar ons overnachtingshotel in of nabij Bad Aibling.

Dag 2 | Sloveense Adriatische Zee
We rijden verder door Oostenrijk, genietend van het uitzicht onderweg, naar ons ‘Lifeclass’ hotel in Portoroz waar we 5 nachten zullen verblijven.

Dag 3 | Koper
Vandaag bezichtigen we Piran, Izola en Koper. Maak een panorama boottocht langs de kust van Portoroz naar het pittoreske stadje Piran. Het Tartiniplein ligt midden in het middeleeuwse doolhof van steegjes. Het is een mooi ovaal plein met een opening naar de haven toe. We gaan verder naar het vissersdorpje Izola. Met de bedrijvige haven en geweldige restaurants. Door de pastelkleurige huizen en kerkjes doet het zelfs een beetje denken aan bepaalde wijken in Venetië. Geniet van dit charmante plaatsje. Langs de mooie promenade nodigen tal van cafeetjes uit om nog even te blijven.  De oude stad Koper is ook zeer de moeite waard, via de triomfboogachtige muda-poort komt u in het centrum. Het Prešernov -plein, met in het midden de Da Ponte-fontein, overspannen door een Venetiaanse brug. We bezoeken ook een wijn- en olijfolie-proeverij in Dekani op nog geen 10 kilometer afstand van Koper. Dit familiebedrijf maakt sinds 1985 bekroonde wijnen.

Dag 4 | Triëst
Bella Italia! We gaan de grens over naar Italië. Tijdens de rondrit door deze historische stad kunt u schitterende gebouwen, kerken en resten van Romeinse theaters bewonderen. U heeft nog tijd voor een snelle espresso of cappuccino voordat we weer de grens met Slovenië passeren om te genieten van het prachtige landschap in de Brda. Met uitzichten over wijngaarden, kastelen en middeleeuwse dorpen, Alpen-toppen en de Adriatische kust. De route gaat verder door de Karst-regio die bekend staat om zijn ondergrondse rivieren en grotten om aansluitend te arriveren in het plaatsje Stanjel, waar u bijvoorbeeld lucht-gedroogde ham kunt proeven en de typische Karstwijn Teran. Kortom weer een heerlijke dag voor de boeg.

 Dag 5 |Vrije tijd
Een dag voor u zelf om lekker te doen (of laten) wat u zelf wilt. In Portoroz is genoeg te beleven! Wat dacht u van het strand, een dagje Spa of het centrum van Portoroz of Piran.

 Dag 6 |Strunjan
Ontdek de zoutpannen in natuurreservaat Strunjan. Het zijn de kleinste en noordelijkste zoutpannen aan de Middellandse Zee. Maak een wandeling in dit prachtige gebied voordat we een kaki- en artisjokkenplantage bezoeken, waar een proeverij natuurlijk niet mag ontbreken. Vervolgens rijden we verder naar de kerk van Hrastovlje. Deze kleine kerk die gebouwd werd tussen de 12e en 15e  eeuw is in de 16e eeuw ommuurd door de lokale bevolking ter bescherming tegen Turkse aanvallen. Deze kerk staat vooral bekend om zijn beroemde en duidelijke fresco van de dodendans. U heeft vandaag ook de mogelijkheid te genieten van een wijnproeverij met een schitterend uitzicht op de Sloveense kust en Triëst.

 Dag 7 | Bad Aibling
Ook aan deze bijzondere reis komt helaas weer een einde. We rijden vandaag naar ons overnachtingshotel in of nabij Bad Aibling.

Dag 8 | Terugreis
Na het ontbijt rijden wij terug naar de opstapplaatsen in Nederland. Nagenietend en vast met een behoorlijk aantal foto’s ter herinnering aan het mooie Slovenië.