Zekerheden en garanties

Als u op reis gaat of wanneer u een vakantie wilt boeken, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Hieronder vindt u de algemene voorwaarden en informatie over onze excursiereizen.

Aangesloten bij ANVR

ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Biesen Travel is aangesloten bij ANVR en dat geeft u een aantal zekerheden zoals consumentvriendelijke voorwaarden die met de Consumentenbond zijn afgestemd. Ook weet u zeker dat u uw geld terug krijgt als de reisorganisatie failliet gaat en dat we een aansprakelijkheidsverzekering hebben. ANVR garandeert de kwaliteit van de bij haar aangesloten reisorganisaties, we zijn gecontroleerd op de volgende zaken:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Financiële zekerheid
  • Veilig reizen
  • Kwaliteit reisbegeleiding
  • Goede klachtenafhandeling

Daarnaast zijn reisondernemingen verplicht zich aan te sluiten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (of een vergelijkbare garantieregeling), Stichting Calamiteitenfonds Reizen en de Geschillencommissie Reizen. Uiteraard voldoen we aan deze verplichtingen.

Meer weten over ANVR? Bezoek de website: www.anvr.nl

 

Aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden

Al onze reizen vallen onder de SGR-garantie. Dat betekent dat uw betaling veilig gesteld is. Zou onze organisatie in financiële problemen komen dan zorgt SGR dat de door u geboekte reis alsnog uitgevoerd of terugbetaald wordt. U geniet van deze voordelen omdat we bij SGR aangesloten zijn:

  • Toch op reis of geld terug bij faillissement van uw reisorganisatie
  • Gratis. Het kost u helemaal niets
  • Ongeacht de bestemming of hoogte van de reissom, bij elke boeking geldt de SGR-garantie

Vanaf 1 februari 2021 zijn wij verplicht € 5,- per persoon SGR toeslag te rekenen op een boeking.

Lees meer informatie over SGR op de website: www.sgr.nl

Aangesloten bij Calamiteitenfonds

Al onze reizen vallen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Dit fonds is belangrijk tijdens uw reis. Want stel, u bent zorgeloos op vakantie maar tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Grote kans dat het reisprogramma wordt aangepast. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en vertrekt u eerder naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast door molest of een door natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Als de reis dan moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Wilt u weten wat het Calamiteitenfonds hieronder schaart? Kijk voor meer informatie op de website van het Calamiteitenfonds: www.calamiteitenfonds.nl

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR- reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide coördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel. Wij steunen actief de ANVR en ECPATNL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen.

Touringcarnormen

ANVR-organisatoren van busreizen hebben voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is bij excursiereizen een onderscheid gemaakt tussen Tourist Class en Comfort Class. Wij kiezen ervoor om meerdaagse reizen altijd uit te voeren met de ruimere Comfort Class touringcar. U reist altijd met een touringcar die voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de branchevereniging Busvervoer Nederland. Uitgerust met sterke, maar vooral milieuvriendelijke motoren, een zeer veilig extra remsysteem, een airconditioning, snelheidsbegrenzers etc. Daarom kunnen wij ongekende veiligheid en comfort waarborgen.

Comfort Class touringcar: deze bezit o.a. luchtvering, dubbele beglazing, stereoinstallatie, toilet, koelkast, koffiezetapparaat en airconditioning. De Comfort Class stoelen zijn 35° verstelbaar en hebben een stoelafstand van minstens 85 cm. Ook hebben al deze touringcars verstelbare voetsteunen en klaptafeltjes aan de stoelen.